Општина Костајница данас је обиљежила 23 године од оснивања и конститутивне сједнице скупштине општине.

 

Начелник општине Драго Бундало рекао је Радију Костајница да се Костајница може похвалити јаком, извозно оријентисаном привредом.

„Ове године имали смо извоза 28 милиона КМ, а увоза 16 милиона. Од 1350 запослених на подручју општине, 850 лица је запослено у производњи и редовно примају плате“, навео је Бундало.

Он је рекао да је Костајница од самог оснивања имала јак инвестициони циклус и најавио значајне пројекте и за ову годину.

„Завршићемо регулацију рјечице Тавије, средствима владе Србије рјешићемо расвјету у селу Грдановац и у двије улице у граду, имамо значајно улагање у проширење и санацију водоводне и канализационе мреже, као и проширење водовода у оквиру пројекта руралног развоја“, рекао је Бундало.

Начелник се осврнуо и на проблем поплава, наглашавајући да је изграђена обалоутврда у Улици Ранка Шипке, те да је дијелом урађена регулација рјечице Тавије што је спријечило поплаве већих размјера ове године.

 

Бундало је додао да је општина Костајница оправдала своје постојање и напредовала и развила се у свим сегментима живота.

„Осим привреде и инфраструктуре, напредовали смо и на пољу спорта и културе. Примјетно је повећан број спортских клубова и културних дешавања. Од једне мјесне заједнице израсли смо у стабилну општину“, рекао је Бундало.

Дан општине обиљежен је полагањем вијенаца на споменике погинулим борцима у Народноослободилачком и Одбрамбено-отаџбинском рату, те свечаним пријемом за представнике јавног и политичког живота и представнике предузећа и установа код предсједника скупштине општине Николе Јањетовића.

Општина Костајница конституисана је одлуком Народне скуппштине Републике Српске 1994. године, након што је 31 годину била у саставу општине Нови Град, а прва сједница скупштине општине тадашње Српске Костајнице одржана је 2. aприла 1995. године.