Zimska služba juče je uspjela pročistiti dio puteva u selima na platou Balja, ali su još uvijek neprohodni putevi prema selima Zovik, Podoška, Pobrđani i Studena, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

''I pored velikih napora zimske službe, ova sela odsječena su od ostatka opštine već treći dan, ali očekujemo da će u toku današnjeg dana biti prohodni putevi i prema ovim lokacijama'', rekao je Pašić.

On je dodao da na magistralnom putu Novi Grad–Kostajnica i regionalnom putu Kostajnica-Karan-Prijedor ima ugaženog snijega i saobraćaj se odvija otežano i usporeno.

''Sve  ulice prvog i drugog prioriteta te prilazi vrtiću, školama i Domu zdravlja su prohodni,  a u toku je ponovno čišćenje trotoara u centru grada'', kazao je Pašić.

Prema njegovim riječima, preduzeće ''Dejanović produkt'' zaduženo je za čišćenje 78 km lokalnih puteva i ulica.

U školama u Kostajnici nastava se odvija redovno, a rade i sve ostale javne ustanove i preduzeća. Snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno.

Visina snijega Kostajnici jutros u 7.00 časova je oko 90 cm u gradu, a na platou Balja visina snježnog pokrivača iznosi oko 180 cm, dok na pojedinim mjestima ima snježnih nanosa visokih od 3-4 m.