Povodom obilježavanja Duhova, krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice, načelnik opštine Nikola Janjetović danas je nagradio uspješne mlade sportiste.

Prijem kod načelnika organizovan je za članove fudbalske i košarkaške ekipe Srednjoškolskog centra Kostajnica, te takmičare Karate kluba „Mladost“.

Nagrađeni su karatisti Mirko i Nikola Kljajić-seniorski prvaci Republike Srpske, kadet Konstantin Reljić-osvajač bronzane medalje na Prvenstvu BiH, te mlađe kategorije Anđelija Vujin-vlasnica republičke bronzane medalje, David Zgonjanin-vicešampion Republike Srpske i Aleksa Vujin-prvak BiH i učesnik Balkanskog prvenstva.

Aleksa je izjavio Radiju Kostajnica da nosi lijepe uspomene iz Istanbula sa Balkanskog prvenstva, gdje je u konačnom plasmanu zauzeo sedmu poziciju, nakon što je izgubio borbu za treće mjesto.

„Ugledao sam se na stariju braću i tako sam se počeo baviti karateom. Zavolio sam ovaj sport i planiram i dalje da treniram i takmičim se“, kaže ovaj desetogodišnji dječak.

Trener „Mladosti“ Zoran Vukić istakao je da je klub u prvom polugodištu ostvario izuzetne rezultate u svim uzrasnim kategorijama, dodajući da je ponosan na ove rezultate, kao i na ponašanje djece na treniznima i takmičenjima.

Vukić je dodao da klub ima podršku opštine Kostajnica, koja zajedno sa upravom kluba nastoji da od „Mladosti“ izgradi brend, finansirajući karate turnir „Kup Mladosti“.

Nagrađene su i košarkašice Srednjoškolskog centra koje su osvojile drugo mjesto na regionalnim Malim olimpijskim igrama, kao i ženski fudbalski tim koji je pobijedio na regionalnim i osvojio drugo mjesto na republičkim Malim olimpijskim igrama.

Maša Vidmar koja je bila član obje ekipe izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Ona je navela da je primjećena na republičkom takmičenju, te da je pozvana u banjalučki „Borac“.

Njen plan je da ove godine počne da trenira u „Borcu“ i da upiše Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci.