U okviru obilježavanja Duhova načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović ugostio je danas učenike Osnovne škole „Petar Mećava“.

Načelnik je nagradio članove podmlatka Crvenog krsta koji su osvojili prvo mjesto na Regionalnom takmičenju iz prve pomoći i treće mjesto na Republičkom literarnom takmičenju, a prijemu su prisustvovali i drugi talentovani učenici ove škole.

Janjetović je učenicima čestitao na postignutim rezultatima, ističući da na najbolji način predstavljaju svoju školu i lokalnu zajednicu.  

Ivana Šteković, učenica šestog razreda i član podmlatka Crvenog krsta osvojila je drugo mjesto na Regionalnom i treće mjesto na Republičkom takmičenju za literarni rad na temu „Porodica humanosti“.

„Napisala sam pjesmu koja govori o tome kako treba pomagati drugima. Na društvenim mrežama sam pratila Crveni krst, vidjela kako oni pomažu ljudima i to mi je bila inspiracija“, kaže Ivana.

Mia Begić, učenica osmog razreda, pobjednik je opštinskog takmičenja iz matematike, nakon čega je osvojila osmo mjesto na Regionalnom takmičenju.

„Volim matematiku od prvog razreda, to mi je omiljeni predmet i nadam se da ću i u devetom razredu predstavljati svoju školu na matematičkim takmičenjima sa još boljim rezultatima“, navodi Mia.

Prijem kod načelnika biće organizovan i sutra, i to za osvajače medalja na republičkim i državnim takmičenjima.