Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je organizovao prijem za nosioce Vukove diplome Osnovne škole „Petar Mećava“ Katarinu Borisavljević i Konstantina Reljića, koji je i učenik generacije.

„Juče smo imali prijem za učenika generacije Srednjoškolskog centra, a danas je čast i zadovoljstvo ugostiti vukovce osnovne škole, uz simboličnu pomoć opštine za njihov uspjeh“, rekao je Janjetović Radiju Kostajnica.

On je dodao da je ovo dio pronatalitetne politike opštine, navodeći da je prošle godine opština za djecu i omladinu izdvojila 472.480 KM, kao i da je ove godine sa istim ciljem u budžetu planirano 580.711 KM.

Konstantin se zahvalio načelniku i opštini na poklonu koji mu je danas uručen, dodajući da je to neki vid nagrade za uloženi trud tokom školovanja.

„Nije bilo lako postići da budem učenik generacije, odricao sam se ponekad i druženja sa prijateljima, jer sam morao učiti i trenirati“, kaže Konstantin.

Osim što je odličan učenik, ovaj dječak je i uspješan sportista. Član je Karate kluba „Mladost“ iz Kostajnice, te i ovdje niže uspjehe. Nedavno je osvojio bronzanu medalju na državnom prvenstvu u borbama pojedinačno.

Kada je riječ o planovima za budućnost, Konstantin kaže da će nastaviti školovanje u Srednjoškolskom centru Kostajnica, gdje će se obrazovati za tehničara informacionih tehnologija.

Direkor osnovne škole Miroslav Škara čestitao je Konstantinu na postignutim rezultatima tokom osnovnog obrazovanja, naglasivši da je veliki uspjeh biti učenik generacije.

On je istakao izuzetnu saradnju ove obrazovne ustanove sa opštinskom upravom i načelnikom.

„Opština pomaže u svakom smislu. I ovaj prijem kod načelnika za naše vukovce je vid saradnje sa opštinom, gdje imamo zajednički pristup i želju da omogućimo što bolje uslove i školovanje učenicima. U posljednje tri godine počeli smo sa kapitalnim investicijama i svaku donaciju, a najviše je donacija od opštine Kostajnica, ulažemo u školu i nastojimo da to iskoristimo na najbolji mogući način“, kazao je Škara.

Katarina Borisavljević nije bila u mogućnosti da prisustvuje prijemu, pa će joj nagrada biti uručena naknadno.