Odbornici Skupštine opštine Kostajnica usvojili su juče Izvještaj o radu načelnika i Opštinske uprave Kostajnica za 2023. godinu, Izvještaj o izvršenju budžeta za isti period i Rebalans 1 Budžeta opštine Kostajnica za 2024. godinu.

Rebalans 1 Budžeta opštine Kostajnica za 2024. godinu iznosi 4.380.000 KM, što je za 370.000 KM više u odnosu na planirani ovogodišnji budžet.

Načelnik opštine Nikola Janjetović rekao je novinarima da je do rebalansa došlo radi usklađivanja sa porastom minimalnih plata u Republici Srpskoj.

„Vršili smo usklađivanje sa minimalnom platom i još određenih par situacija, po našoj procjeni i u skladu sa odobrenjem Ministarstva finansija“, kazao je Janjetović.

Kada je riječ o izvršenju budžeta u prošloj godini, načelnik odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović rekla je Radiju Kostajnica da su ukupni primici iznosili 3.574.860, a rashodi 3.751.133 KM.

Na jučerašnjoj sjednici usvojeni su i Izvještaji o poslovanju preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kostajnica, kao i njihovih upravnih i nadzornih odbora.

Odbornici su usvojili i Izvještaje o poslovanju korisnika budžeta opštine Kostajnica za prošlu godinu, te Program rada i Finansijski plan Doma zdravlja Kostajnica za 2024. godinu.

Razmatrane su i informacije o stanju javne bezbjednosti, o stanju u oblasti protiv-požarne zaštite, o dodijeli grant sredstava za finansiranje programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta, o dodijeljenim grant sredstvima organizacijama civilnog društva/nevladinim/neprofitnim organizacijama i o privrednim kretanjima na području opštine Kostajnica, koje se odnose na 2023. godinu.

Po završetku 30. redovne sjednice Skupštine opštine održana je četvrta redovna sjednica skupštine Javnog preduzeća “Radio Kostajnica”, na kojoj je usvojen Izvještaj o poslovanju i Izvještaj v.d. nadzornog odbora ovog preduzeća.

Snimak obje sjednice poslušajte u programu Radija Kostajnica danas nakon vijesti u 10.00 časova na 101,6 MHz ili na www.radiokostajnica.com