Na prijedlog dekana Filološkog fakulteta Biljane Babić, a po Odluci Naučno-nastavnog vijeća, direktoru Narodne biblioteke "Nevenka Stanisavljević" Tamari Zrnić juče je dodijeljena zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Zrnićeva je rekla Radiju Kostajnica da je saradnja između ove dvije ustanove počela u oktobru 2022. godine.

“Tada su se studenti, u okviru "Kestenijade", predstavili govoreći poeziju na svim jezicima koji se izučavaju na ovom fakultetu, te pripremili i nekoliko plesnih tačaka, a naredne godine, na poziv dekana, učenici recitatorske, dramske i novinarske sekcije iz OŠ "Petar Mećava" Kostajnica posjetili su ovu ustanovu i pred studentima govorili poeziju i izveli nekoliko dramskih skečeva”, navela je Zrnićeva.

Ona je dodala da je juče u Banjoj Luci obilježen Dan Filološkog fakulteta - Sveti Ćirilo i Metodije, ali i 15 godina rada ove ustanove, te 30 godina Katedre za srbistiku i Katedre za anglistiku.

Prema njenim riječima, tim povodom priređena je i svečana dodjela priznanja u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

“Ovim putem iskazujemo neizmjernu zahvalnost Biljani Babić na dodjeli zahvalnice, sa nadom da će se ova izuzetno važna i uspješna saradnja i dalje nastaviti”, kazala je Zrnićeva.