Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je sa predstavnicima lokalnih sportskih organizacija potpisao ugovore ukupne vrijednosti 30.000 KM.

“Na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica, sredstva iz budžeta u ukupnom iznosu od 30.000 KM dobilo je pet sportskih organizacija koje su se prijavile na javni poziv”, rekao je Janjetović Radiju Kostajnica.

Prema njegovim riječima, Fudbalskom klubu “Partizan” dodjeljeno je 15.000 KM, Košarkaškom klubu “Kostajnica” 7.000 KM, Karate klubu “Mladost” 5.000 KM, te Sportskom ribolovnom udruženju “Mrena” i Teniskom klubu “Una” po 1.500 KM.

Janjetović je dodao da će isplata sredstava biti iduće sedmice.

Predsjednik Karate kluba “Mladost” Zoran Avramović kaže da klubu ova sredstva mnogo znače.

“Ova sredstva će pomoći razvoju karatea i sporta uopšte u opštini Kostajnica. Uz ova sredstva ćemo lakše organizovati odlazak naših karatista na turnire i istovremeno olakšati roditeljima učešće. Mi smo zahvalni i nadamo se i dalje dobroj saradnji i uspjesima naših sportista”, naveo je Avramović.

On je dodao da je opština Kostajnica i ove godine sa 3.200 KM pomogla organizaciju karate turnira “Kup Mladosti”, te da će sa 1.000 KM podržati i odlazak Alekse Vujina na predstojeće Balkansko prvenstvo u karateu.