Svečanom sjednicom Skupštine opštine i polaganjem vijenaca na spomen obilježja u gradskom parku u Kostajnici će sutra biti obilježen Dan opštine.

U 10.30  časova biće održana tematska sjednica Skupštine opštine Kostajnica na kojoj će biti razmatran prijedlog Odluke o dodjeli nagrada i priznanja zaslužnim građanima.

U 11.00 časova biće položeni vijenci na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno otadžbinskom ratu i NOR-u, a u 11.15 časova svečana sjednica Skupštine opštine u bioskopskoj sali.

Na svečanoj sjednici trebalo bi da budu uručene povelje za 13 građana kao poseban vid priznanja za doprinos osnivanju opštine Kostajnica i rezultate na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti.

Povelje bi trebalo da budu dodjeljene ljekarima Lazaru Stijaku i Stanislavu Paliji za postignute rezultate i dugogodišnji uspješan rad na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti na području opštine Kostajnica, te Višnji Vušović nastavnici u penziji, koja je radni vijek provela u Osnovnoj školi „Petar Mećava“, za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja.

Povelja kao poseban vid priznanja dodjeljuje se i odbornicima Skupštine opštine Novi Grad koji su učestvovali u donošenju odluke o formiranju opštine Kostajnica Milanu Crljenici, Slavku Avramoviću, Miodragu Kukriki, Dragoslavu Stojakoviću, Mlađenu Đenadiji, Miodragu Marinu, Ranku Kecmanu i posthumno Miloradu Tomiću.

Prema prijedlogu odluke, povelje bi trebalo da budu dodjeljene i Radomiru Pašiću za zasluge u osnivanju opštine Kostajnica i Mirku Dejanoviću za zasluge u osnivanju opštine, kao i za postignute rezultate i dugogodišnji uspješan rad na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti na području opštine Kostajnica.

Opština Kostajnica konstituisana je odlukom Narodne skupštine RS 1994. godine, nakon što je 31 godinu bila u sastavu opštine Novi Grad, a konstitutivna sjednica Skupštine opštine tadašnje Srpske Kostajnice održana je 2. aprila 1995. godine.