Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović proglasio je otvorenim karate turnir Kup “Mladosti” koji se povodom Dana opštine održava u Kostajnici po treći put.

“Turnir se održava zahvaljujući ideji trenera kostajničkog karate kluba, on je to predložio, a ja sam podržao ovu ideju i drago mi je da iz godine u godinu imamo sve veći broj učesnika. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicija”, kazao je Janjetović

On je istakao da je ulaganje u turnir i uopšte u sport, ulaganje u omladinu.

“Opština Kostajnica vodi pronatalitetnu politiku, između ostalog i kroz podršku sportskim klubovima, i mislim da oko 25 odsto budžeta opštine ide za ove namjene”, naveo je Janjetović.

Trener "Mladosti" Zoran Vukić rekao je da je turnir okupio 250 karatista koji će se takmičiti u 300 disciplina.

“Imamo danas na trurniru 15 klubova iz Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške, Prijedora, Banjaluke, Bosanske Krupe i svake godine je ovaj naš turnir za nijansu veći”, kazao je Vukić.

On je napomenuo da je sala malena i da se nada da će Kostajnica uskoro imati veću sportsku dvoranu koja će biti uslovna za organizovanje kvalitetnijih treninga i turnira u svim sportovima.

Jedna od gostujućih takmičarki sedmogodišnja Sara Šapić kaže da voli da se druži i da ide na takmičenja. Ona je vlasnik crvenog pojasa i takmiči se u disciplini kate.

Šesnaestogodišnji Konstantin Reljić takmičar kluba domaćina i vlasnik crnog pojasa, trenira već deset godina, takmiči se u borbama, a ističe da mu je trener uzor i da je karate zavolio kao sport još kad je bio mali dječak.

Karate klub "Mladost" uručio je danas načelniku opštine zahvalnicu za doprinos razvoju karatea u Kostajnici.