Odbornici Skupštine opštine Kostajnica će na 5. tematskoj sjednici, povodom Dana opštine, razmatrati prijedlog Odluke o dodjeli nagrada i priznanja kojom bi 13 građana trebalo da dobije povelje za doprinos osnivanju opštine Kostajnica i rezultate na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti.

U prijedlogu Odluke se navodi da se Povelja kao poseban vid priznanja dodjeljuje ljekarima Lazaru Stijaku i Stanislavu Paliji za postignute rezultate i dugogodišnji uspješan rad na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti na području opštine Kostajnica, te Višnji Vušović nastavnici u penziji, koja je radni vijek provela u Osnovnoj školi „Petar Mećava“, za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja.

Povelja kao poseban vid priznanja dodjeljuje se i odbornicima Skupštine opštine Novi Grad koji su učestvovali u donošenju odluke o formiranju opštine Kostajnica Milanu Crljenici, Slavku Avramoviću, Miodragu Kukriki, Dragoslavu Stojakoviću, Mlađenu Đenadiji, Miodragu Marinu, Ranku Kecmanu i posthumno Miloradu Tomiću.

Prema prijedlogu odluke, povelje bi trebalo da budu dodjeljene i Radomiru Pašiću za zasluge u osnivanju opštine Kostajnica i Mirku Dejanoviću za zasluge u osnivanju opštine, kao i za postignute rezultate i dugogodišnji uspješan rad na području humanitarnih i ostalih društvenih aktivnosti na području opštine Kostajnica.

Tematska sjednica biće održana 2. aprila sa početkom u 10.00 časova.