Na sjednici Foruma za bezbjednost opštine Kostajnica juče je zaključeno da se nadležnim inspekcijskim službama Agencije za puteve RS predloži prioritetno saniranje puteva Tavija-Grobljeva Kosa-Golobrađe, Briševci-Mrakodol, Petrinja i dio Regionalnog puta R-475.

Predsjednik Foruma Anđelko Eraković rekao je da je javnim preduzećima “Putevi Srpske” i “Prijedor putevi” od strane opštine i Policijske stanice upućen dopis o lošem stanju regionalnog puta R-475, ali da nije stigao odgvor, te da je sanirana manja dionica ovog puta nakon saobraćajne nesreće 2023. godine u kojoj je jedno lice izgubilo život.

Razgovarano je i o bezbjednosti u školama i navedeno da policijski službenici svakodnevno obilaze obrazovne ustanove, te da su sa ciljem povećanja sigurnosti u dvorištu osnovne škole postavljene nadzorne kamere.

Zaključeno je i da se trotoari ispred škole svrstaju u prioritetne aktivnosti, kao i da policijski službenici obilaze školsko dvorište u noćnim časovima, jer se mnogo lica žali na buku.

Istaknut je problem nepostojanja saobraćajne signalizacije kroz gornji dio grada, odnosno u Svetosavskoj ulici u Užici, gdje se vozila kreću velikom brzinom i ugrožavaju bezbjednost saobraćaja.

S tim u vezi predsjednik Foruma predložio je da se donese zaključak o postavljanju potrebne saobraćajne signalizacije.

Konstatovano je i da predstoje uskršnji praznici i Bajram, te je naglašeno da službenici policije u punom kapacitetu izvršavaju aktivnosti sa ciljem sprečavanja bilo kakvih nemira, terorizma i slično.