Lovačko udruženje „Balj“ Kostajnica raspisalo je 15. marta Javni oglas za izbor i imenovanje lovočuvara.

Lovočuvar je službeno lice koje zapošljava lovačko udruženje u radni odnos na neodređeno vrijeme i treba da ima najmanje treći stepen stručnog obrazovanja iz šumarske, poljoprivredne ili druge struke u kojoj se izučava predmet lovstvo, odnosno lovna privreda.

Kandidati moraju ispunjavati opšte uslove, odnosno biti državljani Republike Srpske/BiH, biti stariji od 18 godina, imati opštu zdravstvenu sposobnost i da nisu kažnjavani, te posebne uslove, odnosno imati najmanje 3. stepen stručnog obrazovanja, imati položen lovački i lovočuvarski ispit i rukovati sportskim oružjem.

Uz prijavu na oglas, kandidati moraju dostaviti uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje, ovjerenu kopiju diplome, uvjerenje o položenom lovačkom ispitu, uvjerenje o položenom lovočuvarskom ispitu, uvjerenje o rukovanju sportskim oružjem, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Dostavljaju se originalni dokumenti ili ovjerene kopije.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja oglasa.

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom na adresu Lovačko udruženje „Balj“ Kostajnica, Mladena Stojanovića 4, 79224 Kostajnica sa naznakom „Komisiji za izbor lovočuvara LU 'Balj' Kostajnica“.