Лука Прибичевић из Костајнице данас је у Градишци примио награду за освојено треће мјесто у категорији „Млађи основци“ на конкурсу за најљепше ћирилично писмо „Језик наш насушњи“.

Лука је ученик другог разреда Основне школе „Петар Мећава“, а свој рукопис послао је на приједлог учитељице Мирјане Јелисавац и уз подршку породице.

Овај осмогодишњи дјечак, осим красописа има и друге таленте, одличан је ученик и лијепо црта и плеше, а красе га искреност, креативност и склоност да другима поклања дарове које сам израђује и у које уноси пажњу и сопствени смисао за лијепо.

Конкурс је на Савиндан расписала Народна библиотека Градишка у сарадњи са Српским просвјетним и културним друштвом „Просвјета“ из овог града.

Конкурсом је биран најљепши ћирилични рукопис у четири категорије учесника, и то млађи основци од првог до петог разреда, старији основци од шестог до деветог разреда, средњошколци и остали грађани.

Кандидати су имали задатак да ћирилицом испишу дио текста из „Завјештања Стефана Немање“.

Пристигло је 300 радова из свих дијелова Републике Српске: Билеће, Хан Пијеска, Власенице, Прњавора, Новог Града, Бањалуке, Приједора, Костајнице…

Награђени учесници, међу којима и Лука, позвани су у Градишку на завршну манифестацију на којој су им данас уручени поклони и признања.