Turistička organizacija opštine Kostajnica učestvovala je proteklog vikenda na 4. Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci. Direktor turističke organizacije Branka Kukrika rekla je Radiju Kostajnica da se za kostajnički promotivni materijal zainteresovao i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

“Ministar je napomenuo da je bio u Kostajnici na našoj Kestenijadi, rekavši da je ova manifestacija poznata u Srpskoj i regionu, a spomenuo je i motorijadu, kao jedan od zanimljivih događaja u našoj opštini”, kazala je Kukrika.

Ona je navela da je Turistička organizacija opštine Kostajnica izložila promotivni materijal na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

“Izložene su razglednice sa motivima Kostajnice, brošura ‘Lov i ribolov na području opštine Kostajnica’, turistička karta opštine Kostajnica, brošura ‘Vjerski objekti na području opštine Kostajnica’ i promotivni letak o manifestaciji ‘Kestenijada’”, rekla je Kukrika.

Ona je dodala da su izloženi i proizvodi, kao što su kestenov med i lješnjaci brenda „Strigo“, te da su posjetioci mogli degustirati i medenjake od kestenovog meda koji su bili pripremljeni za ovu priliku sa ciljem promocije kostajničkog kestenovog meda.

Na sajmu od 1. do 3. marta učestvovalo je više od 150 izlagača.