Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, koji je danas posjetio Fudbalski klub „Partizan“ u Kostajnici, rekao je da će savez podržati rad ovog kluba.

„Fudbalski klub 'Partizan' ove godine obilježava 70 godina postojanja. Došli smo da podržimo rad ovog kluba i da vidimo šta možemo da pomognemo u narednom periodu kako bi prije svega opstali, a onda se i razvijali. Mi smo za prvu pomoć donirali deset lopti i garnituru dresova za narednu sezonu koja će ubrzo početi“, rekao je Zeljković novinarima.

On je istakao da će se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti prijedorskoj regiji koja je značajna za fudbal Republike Srpske

„Sa područnim fudbalskim savezom gledaćemo šta možemo učiniti da pomognemo, kako ovom klubu, tako i ovoj regiji koja je značajna za fudbal Republike Srpske. Želimo da damo poseban akcenat ovoj regiji i potrudićemo se da što više infrastrukturnih projekata ovdje donesemo“, naveo je Zeljković.

On je rekao da ga je uprava kluba upoznala sa infrastrukturnim projektima koji su u toku, naglašavajući odličnu saradnju kluba i opštine.

Teren kostajničkog „Partizana“ bio je jedan od terena sa najboljom drenažom u bivšoj Jugoslaviji, ali je oštećen u ratnim dejstvima.

„Razgovarali smo o ovoj temi i već je predsjednik kluba zajedno sa opštinom pokrenuo neke stvari sa 'Vodama Srpske' oko drenaže. Ne mogu ništa da obećam, to sigurno zahtijeva određena finansijska sredstva, ali zato smo i došli da u narednom periodu pronalazimo način kako da pomognemo. Ono što je sigurno jeste da klub to sam ne može riješiti“, kazao je Zeljković.

Predsjednik „Partizana“ Milan Malinić rekao je da je klub prije dvije godine gotovo prestao sa radom i da je trebalo vremena da se ponovo okupi igrački kadar i da se uradi prioritetna sanacija terena kako bi bio uslovan za igranje.

„Krenuli smo i u sanaciju objekta, za šta je opština izdvojila značajna sredstva u okviru kapitalnih investicija u iznosu od 90.000 KM i obezbijedila materijal za sanaciju krova i svlačionica“, rekao je Malinić.

On je dodao da klub planira plasman u viši rang takmičenja i da će se u tom slučaju morati rješavati problem oštećenja terena.

Malinić je istakao da je posjeta predstavnika fudbalskog saveza znak da klub može da računa na više nivoe fudbalske organizacije u realizaciji budućih planova.

Prema njegovim riječima, klub ima 60 djece koja aktivno treniraju i takmiče se u omladinskoj ligi i seniorski tim koji se takmiči u 5. ligi Područnog fudbalskog saveza Prijedor.

Zeljković se sastao i sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem koji je istakao da kostajnički „Partizan“ neko vrijeme nije funkcionisao i da je došlo do promjena na bolje.

„Predstavnicima FSRS je drago da vide da se u klub ulaže i da se vrši obnova objekta, te da je klub počeo da funkcioniše i radi.

Opština pomaže u sanaciji objekta kao i sredstvima za obilježavanje jubileja, odnosno 70 godina postojanja kluba. Osim toga, u budžetu je za sportske klubove ove godine predviđeno 30.000 KM, a Partizanu je dodjeljeno 12.500 KM“, naveo je Janjetović.