Novi dio vodovoda od Velinog brda u Mrakodolu prema Gumnjanskoj ulici, ukupne dužine 1.700 metara, završen je i pušten u funkciju, rekao je Radiju Kostajnica direktor Komunalnog preduzeća Komunalno Vladimir Ćopić.

On je naveo da je cilj izgradnje ovog dijela vodovodne mreže da se ostvari zadovoljavajući pritisak kod postojećih korisnika u Gumnjanskoj ulici, kao i priključenje novih korisnika na javnu vodovodnu mrežu.

Ćopić je rekao da će se sa ovog dijela vodovoda napajati oko dvadeset domaćinstava.

Prema njegovim riječima, izvođač radova je Komunalno preduzeće, a ukupna vrijednost je 30.000 KM.

“Od ovog iznosa 5.000 KM su dali mještani koji će koristiti ovaj vodovod. Mi smo im zbog ove pomoći mnogo zahvalni, kao i zbog činjenice da su dali saglasnost da dio vodovoda ide preko privatne zemlje, jer zbog zahtjevnog terena vodovod nije mogao da ide planiranom trasom, a osim toga pomagali su i u izvođenju radova”, istakao je Ćopić.

On je rekao da su radovi završeni u rekordnom roku od deset radnih dana i da su korisnici zadovoljni.

“Nakon više od deset godina građani u ovom dijelu naše opštine konačno imaju kvalitetno snabdijevanje vodom i zadovoljavajući pritisak, a svoje zadovoljstvo su iskazali tako što su danas upriličili druženje sa radnicima Komunalnog preduzeća”, kazao je Ćopić.

On je dodao da je ostalo još da se uradi bočni krak ovog dijela vodovoda u dužini od 200 metara za oko tri domaćinstva, prema Ulici Petra Pecije.

Ćopić je najavio da početkom idućeg mjeseca počinju radovi na proširenju vodovodne mreže na području Gornje Slabinje u dužini od 4.320 metara.