Komunalno preduzeće „Komunalno“ a.d. Kostajnica izdalo je danas saopštenje za javnost u kome apeluje na potrošače da racionalno troše vodu za piće, te da obrate pažnju na ispravnost vodoinstalacija.

“Apelujemo na cijenjene potrošače usluge vodosnadbijavanja da racionalno troše vodu za piće, te da obrate pažnju na ispravnost vlastitih instalacija, jer usljed nepažnje i čestih kvarova na unutrašnjim instalacijama dolazi do enormnih gubitaka i nepotrebnog rasipanja pitke vode što predstavlja nenadoknadivu štetu i korisnicima usluga i Komunalnom preduzeću koje pokušava na sve raspoložive načine da smanji gubitke na mreži”, navodi se u saopštenju.

“Svaki taj gubitak koji je očitan preko mjernog uređaja će predstavljati stvarnu potrošnju i biće naplaćen. U ovim teškim ekonomskim uslovima to predstavalja udar na kućni budžet i dodatno ga opterećuje, jer predstavlja neplaniran i bespotreban trošak”, dodaje se u saopštenju.

“Molimo vas da zajedničkim snagama sačuvamo resurs koji je svima najpotrebniji”, zaključuje se na kraju saopštenja za javnost Komunalnog preduzeća.