U organizaciji Sportskog ribolovnog udruženja “Mrena”, u Kostajnici je danas počela besplatna Mala škola ribolova za 29 polaznika, među kojima su i četiri djevojčice, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik skupštine udruženja Slobodan Zec.

Škola je organizovana za djecu uzrasta od šest do četrnaest godina.

“Kroz pet radnih dana, odnosno 10 časova, polaznici će se kroz teoretski i praktični dio nastave upoznati sa sportskim ribolovom, zaštitom životne sredine i ribljeg fonda, te ribolovnim priborom. Naučiće i tehnike ulova ribe, a na kraju će se takmičiti u disciplini ‘lov ribe udicom na plovak’”, kazao je Zec.

On je dodao da će polaznicima biti uručene potvrde o završenoj školi i članske karte za tekuću godinu.

“Ovo je peta po redu Mala škola ribolova koju organizujemo, a kroz prethodne četiri prošlo je 46 djece. Ovogodišnja zainteresovanost za sportski ribolov je vrijedna svake pohvale. Imamo i četiri djevojčice, kao i jednog polaznika iz Kanade i dva iz Trebinja koji su u Kostajnici na ljetovanju”, istakao je Zec.

Prema njegovim riječima, “Mala škola ribolova” predviđena je planom rada udruženja za 2023. godinu i obuhvaćena je projektom udruženja “Una, jedna jedina” koji finansira Evropska unija preko Agencije lokalne demokratijeiz Mostara, uz učešće opštine Kostajnica.