U Kostajnici će danas biti održana Konferencija beba, manifestacija kojom se promovišu natalitet, vrijednosti porodice i zdravog i odgovornog roditeljstva.

Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je Radiju Kostajnica da je od prošlogodišnje Konferencije beba do danas rođeno 35 djece.

„Za učešće na konferenciji ove godine mogu se prijaviti bebe rođene od 24. juna prošle godine do danas. Biraćemo najmlađu i najstariju bebu, te bebu sa najviše braće i sestara, a organizovano je i takmičenje u puzanju“, kazao je Pašić.

On je dodao da je opština Kostajnica obezbijedila poklon pakete za sve učesnike, a sve će biti upotpunjeno priredbom polaznika Kluba za djecu „Kestenko“, iscrtavanjem lica i animatorima.

Konferencija će biti održana u gradskom parku, a prijave beba počinju u 18.00 časova.

Povodom ove manifestacije, u Kostajnici će se danas primjenjivati posebna regulacija saobraćaja.

Zabranjuje se parkiranje na Trgu Kralja Petra I Oslobodioca (na potezu od Pekoteke ''Kesten'' do Ulice Mladena Stojanovića) i u Ulici Mladena Stojanovića od 16.00 do 21.00 čas.

U ovim ulicama će se u tom periodu odvijati saobraćaj u oba smjera.

Odvijanje saobraćaja zabranjuje se na Trgu Kralja Petra I Oslobodioca (pored gradskog parka) od Pekoteke „Kesten“ do raskršća sa Svetosavskom ulicom od 16.00 do 21.00 čas.