Sportsko ribolovno udruženje „Mrena“ saopštilo je danas da je za sutra u Kostajnici organizovano izdavanje i produženje sertifikata o pregledu plovila, odnosno čamaca.

„Obavještavaju se vlasnici plovila, kojima je istekla ili ove godine ističe plovidbena dozvola, da će ovlašteno lice sutra vršiti izdavanje i produženje sertifikata o pregledu plovila“, navodi se u saopštenju.

Vlasnici plovila kojima je istekla važnost plovidbene dozvole treba da ponesu plovidbene dozvole, ličnu kartu i 100 KM radi uplate za sertifikat.

„Registracija vozila vrši se u skladu sa pravilnikom o registraciji plovila. Za registrovano plovilo izdaje se plovidbena dozvola sa rokom važenja od pet godina do redovnog pregleda, a važnost plovidbene dozvole produžava se svake godine. Na rijeci Uni dozvoljeno je korištenje čamaca do šest metara dužine od drveta, metala ili plastike, ali se zabranjuje upotreba motornih plovila čija snaga prelazi 6 KS, osim za potrebe civilne zaštite, jedinica za spasavanje, policije i drugih interventnih jedinica“, navodi se u saopštenju.

Sertifikat o pregledu vozila izdaje Lučka kapetanija Gradiška na rok od pet godina, a cijena je 100 KM.

Za prvu registraciju i izdavanje plovidbene dozvole podnosi se zahtjev Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti, odsjek za urbanizam, opštine Kostajnica.

Izdavanje i produženje sertifikata o pregledu plovila biće organizovano sutra kod ribarske kuće na Plandištu od 10.00 do 12.00 časova.