Odbornici Skupštine opštine Kostajnica usvojili su danas Izvještaj o izvršenju budžeta za 2022. godinu.

Načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović rekla je Radiju Kostajnica da su budžetski prihodi prošle godine iznosili 3.342,590 KM, a rashodi 3.426,591 KM.

U Izvještaju o izvršenju budžeta se podsjeća da je 3. februara prošle godine, na osnovu Odluke o prihvatanju donatorskih sredstava Vlade Srbije, opštini Kostajnica uplaćen iznos od 3.042,293 KM, te da je u izvještajnom periodu od ovog iznosa 597.167 KM isplaćeno kao pomoć u sanaciji štete nastale u zemljotresu.

U izvještaju se ističe da su obezbijeđena sredstva za sve obaveze nastale u 2022. godini, između ostalog, za odborničke naknade, lična primanja zaposlenih u opštinskoj upravi i u ustanovama koje posluju kao trezorski korisnici, te za grantove budžetskim korisnicima.

Navodi se da su obezbijeđena i sredstva za stipendije, naknadu za rođenje djeteta, nagrade učenicima, nabavku udžbenika, te sufinansiranje prevoza učenika.

U dokumentu se ističe i da su obezbijeđena sredstva za subvencije poljoprivrednicima, za korisnike socijalne zaštite, kao i za izmirivanje svih kreditnih obaveza.