U organizaciji Sportskog ribolovnog udruženja "Mrena" u Kostajnici je danas održano takmičenje Lov ribe udicom na plovak za pionire, juniore i seniore.

 

U kategoriji pionira takmičilo se 17 djece, a prvo mjesto je osvojio Mihajlo Borojević, drugo David Zgonjanin i treće Danijel Čizmić.

Među juniorima su najbolji bili prvoplasirani Rastko Adamović, drugoplasirani Dalibor Grubić i trećeplasirani Luka Palija.

U seniorskoj konkurenciji takmičilo se devet ribolovaca, među kojima i jedna seniorka. Prvo mjesto je pripalo Ajlinu Haliloviću, drugo Jovici Borojeviću i treće Gojku Jankoviću.

Održana je i tradicionalna “ribolovna lažijada” u kojoj je učestvovalo pet pionira, a najbolju ribolovnu priču, odosno šalu je ispričao Filip Zec.

“Svi takmičari su dobili nagrade, a ono što nas je posebno oduševilo je veliki broj mladih ribolovaca, a posebno pionira”, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik skupštine udruženja Slobodan Zec.

On je dodao da je uređen prostor ispod ribolovne kuće, postavljene su klupe, stolovi i česma sa pitkom vodom, a izgrađena je i pecana.

“Takmičenje je finansijski podržala opština Kostajnica, te ribolovci Vladimir Demar, Muharem Džafić, Goran Nježić, Slobodan Drljić i Mirsad Suljanović koji su donirali nagrade za takmičare”, naveo je Zec.