U Srednjoškolskom centru Kostajnica danas je svečano otvorena fiskulturna sala u kojoj su, zahvaljujući italijanskoj humanitarnoj organizaciji „Love“, sanirane posljedice zemljotresa iz decembra 2020. godine.

Izražavajući zahvalnost članovima ove organizacije, direktor škole Jelena Janjetović Jaćimović rekla je novinarima da je dvorana bila gotovo potpuno uništena u zemljotresu i da učenici od tada nisu bili u mogućnosti da pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja.

„Ističem zahvalnost ovoj humanitarnoj organizaciji koja je uz pomoć svoje regionalne vlade sanirala objekat školske dvorane i tako omogućila učenicima i ostalim zainteresovanima da se bave sportom i da uspješno zastupaju Kostajnicu na takmičenjima“, kazao je zamjenik načelnika opštine Dragan Kojić.

„Prvi put smo bili prije dvije godine i shvatili smo da su ljudi ovdje vrlo dobri i uvijek nam je drago da pomažemo dobrim ljudima, a posebno djeci i tako smo došli na ideju da pomognemo u sanaciji školske sale“, rekao je Lorenco Boka iz organizacije „Love“.

Profesor fizičkog vaspitanja Miroslav Kos naveo je da je fiskulturna dvorana mnogo nedostajala, te da je nastava izvođena u učionici ili na vanjskim terenima.

Saška Kučina učenica drugog razreda kaže da obnavljanje sale znači puno svim učenicima, a posebno onima koji se aktivno bave sportom.

Ivan Drago Kolundžija, učenik prvog razreda, rekao je da je nastava fizičkog vaspitanja izvođena napolju ili u prostorijama škole, u hladnijim danima, kada su se učenici najčešće zanimali igranjem šaha ili stonog tenisa.

Prijatelje iz Italije učenici su dočekali sportskim i umjetničkim programom, te pokazali svoje muzičke, karate, košarkaške i fudbalske vještine.