U osnovnoj školi “Petar Mećava” u Kostajnici danas je održano regionalno takmičenje iz oblasti prve pomoći, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik OO Crvenog krsta Darko Palija.

 

“Na takmičenju, koje je okupilo po četiri ekipe podmlatka i omladine iz Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Oštre Luke i Kostajnice prvoplasirane su ekipe iz kostajničke osnovne i srednje škole”, naveo je Palija.

Prvo mjesto u konkurenciji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole “Petar Mećava” iz Kostajnice, drugo mjesto je pripalo ekipi Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora i treće mjesto ekipi Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Oštre Luke.

 

U omladinskoj konkurenciji prva je ekipa Srednjoškolskog centra Kostajnica, druga je ekipa Srednjoškolskog centra Prijedor, a treće mjesto je osvojila ekipa SŠC “Đuro Radmanović” iz Novog Grada.

Palija je dodao da je za najboljeg šminkera proglašena Ivana Lukić iz tima Srednjoškolskog centra Kostajnica, dok je najbolji markirant Milana Timarac iz OŠ "Petar Kočić" iz Prijedora.

 

“Podmladak je pripremala nastavnica Slobodanka Vojinović, a omladinu profesorica Ivana Suzić. Instruktor za obje ekipe je bila Ivana Brkić Borisavljević”, kazao je Palija.

Prema njegovim riječima, sada slijedi Republičko takmičenje koje će biti održano 20. maja ove godine.

 

Domaćini današnjeg takmičenja su bili OŠ “Petar Mećava” i Crveni krst Kostajnica.