Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštine Kostajnica obavještava poljoprivredne proizviđače da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske „Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela“ utvrdilo pravo na premiju po grlu za muzna grla /krave/.

Ovo pravo ostvaruju korisnici koji imaju najmanje dva muzna grla upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava, koji su u sistemu otkupa mlijeka ili koji prerađuju mlijeko na vlastitim gazdinstvima.

Pravo na premiju ostvaruju korisnici podsticaja koji podnesu zahtjev Agenciji za agrarna plaćanja uz koji treba da prilože obračun premije po grlu i potvrdu o sprovedenim obaveznim mjerama zdravstvene zaštite životinja.

Proizvođači koji su u sistemu otkupa mlijeka pravo na podsticaje ostvaruju na osnovu zahtjeva koji u njihovo ime podnosi subjekt koji se bavi otkupom mlijeka.

Zahtjev za ostvarivanje prava na premiju za muzno grlo podnosi se do 31. maja tekuće godine.

Potrebne informacije i obrazac zahtjeva poljoprivrednici mogu dobiti u odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštinske uprave Kostajnica.