Odbornici Skupštine opštine Kostajnica razmatraće sutra izvještaje o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kostajnica za 2022. godinu, kao i izvještaje njihovih upravnih i nadzornih odbora.

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje izvještaja o poslovanju korisnika budžeta, o radu Pravobranilaštva Republike Srpske i o stanju javne bezbjednosti na području opštine Kostajnica za 2022. godinu.

Pred odbornicima će se naći Prijedlog Plana i programa rada i razvoja socijalne zaštite JU Centar za socijalni rad Kostajnica za period 2022-2024. godine, Prijedlog Omladinske politike opštine Kostajnica za period 2023-2027 godine i Prijedlog Plana sjetve za 2023. godinu.

Na sjednici će biti razmatrani i Izvještaji o utrošku sredstava dobijenih od naknade za promjenu namjene poljoprivrednog u građevinsko zemljište, o utrošku sredstava dobijenih za eksploataciju šumskih drvnih sortimenata, o utrošku sredstava ostvarenih od posebnih vodnih naknada i o utrošku sredstava dobijenih od taksa za posebne mjere zaštite od požara za 2022. godinu, kao i prijedlozi utroška ovih sredstava za 2023. godinu.

Biće razmatrane i informacije o dodijeljenim grant sredstvima nevladinim organizacijama i sportskim organizacijama u prošloj godini.

Sjednica će biti održana u skupštinskoj sali sa početkom u 10.00 časova.