Opština Kostajnica će ove godine za nevladine i sportske organizacije izdvojiti iz budžeta ukupno 30.000 KM, rekla je Radiju Kostajnica načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović.

“Za finansiranje programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta izdvojićemo 25.000 KM za pet sportskih klubova”, navela je Kostadinovićeva.

Prema njenim riječima, FK “Partizan” će dobiti 12.500 KM, Košarkaški klub “Kostajnica” 6.000 KM, Karate klub “Mladost” 4.500 KM i po 1.000 KM Sportsko ribolovno udruženje “Mrena” i Teniski klub “Una”.

Kostadinovićeva je dodala da će nevladinim organizacijama biti doznačeno ukupno 5.000 KM, od čega Udruženju za pomoć osobama sa posebnim potrebama “Nada” 2.100 KM, Udruženju ratnih vojnih invalida 1.900 KM i Moto klubu “Duhovi” 1.000 KM.

Ona je navela da će prva polovina sredstava već danas biti uplaćena sportskim klubovima, dok će prvi dio sredstava nevladinim organizacijama biti uplaćen nakon potpisivanja ugovora.

Javni poziv za dodjelu sredstava nevladinim i sportskim organizacijama na području opštine Kostajnica bio je objavljen 7. februara ove godine.