Kostajnica 2. aprila obilježava Dan opštine. Program obilježavanja, počeo je karate turnirom „Kup Mladosti“, a nastaviće se pozorišnim predstavama, nastupom KUD-a “Potkozarje”, svečanom sjednicom Skupštine opštine i polaganjem vijenaca na spomen obilježja u gradskom parku.

U petak, 31. marta biće igrane predstave „Svi smo lijepi“ i „Druga sreća“ Dramske scene Srpskog prosvjetnog kulturnog društva iz Prnjavora.

Predstavu „Svi smo lijepi“ publika će moći vidjeti od 18.00 časova, a pozorišni komad „Druga sreća“ počinje u 20.00 časova.

U nedjelju, 2. aprila u 11.00 časova biće položeni vijenci na spomenike poginulim borcima i žrtvama NOR-a i Odbrambeno otadžbinskog rata.

Svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj će biti dodjeljena priznanja zaslužnim građanima, planirana je u 11.15 časova.

Opština Kostajnica konstituisana je odlukom Narodne skupštine RS 1994. godine, nakon što je 31 godinu bila u sastavu opštine Novi Grad, a konstitutivna sjednica Skupštine opštine tadašnje Srpske Kostajnice održana je 2. aprila 1995. godine.