Opština Kostajnica će ove školske godine stipendirati ukupno 52 studenta i srednjoškolca, a za stipendije će iz budžeta biti izdvojeno 44.900 KM, odnosno 8.900 KM više nego prošle školske godine.

Načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović rekla je Radiju Kostajnica da su se na konkurs za dodjelu stipendija prijavila 52 studenta i učenika, te da je stipendija odobrena svima.

“Stipendija je odobrena za 27 studenata, i to 11 koji će primati stipendiju na osnovu uspjeha na studiju, osam po osnovu socijalnog statusa, četiri po osnovu deficitarnih zanimanja, dva studenta korisnika sportske stipendije i dva studenta po odluci načelnika”, navela je Kostadinovićeva.

Ona je rekla da će sportsku stipendiju dobiti i 25 učenika srednje škole.

Kostadinovićeva je istakla da će stipendije biti isplaćene jednokratno, dodajući da će studenti dobiti po 1.200 KM, a srednjoškolci po 500 KM.

Potpisivanje ugovora sa korisnicima stipendija najavljeno je za subotu, 25. februara, dok je isplata planirana u sedmici nakon toga.

Podsjećamo, prošle školske godine opština je stipendirala 36 studenata i srednjoškolca, za šta je iz budžeta izdvojeno 36.000 KM.