Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je sa ministrom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senkom Jujić potpisao ugovor o sufinansiranju projekta „Podrška porodicama ugroženim pandemijom kovida 19 i potresom u Kostajnici“ vrijedan 25.130 KM.

Načelnik je rekao Radiju Kostajnica da će ova sredstva će biti uložena u infrastrukturu.

„Navedena sredstva su namijenjena za izgradnju prateće infrastrukture za sedam kuća koje smo izgradili porodicama čije su kuće uništene u zemljotresu, odnosno za izgradnju kanalizacije“, naveo je Janjetović.

On se zahvalio ministarki i resornom ministarstvu na ukazanoj podršci.

“Ovo je druga godina zaredom da ministarstvo podržava projekte u Kostajnici, sufinansirajući značajne aktivnosti u našoj lokalnoj zajednici. Prošle godine je podržan projekat plasteničke proizvodnje, a sada je to infrastruktura”, podsjetio je Janjetović.

Jujićeva je danas potpisala ugovore o sufinansiranju 16 projekata iz 13 opština kategorisanih kao nerazvijene i izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave.

Ministarstvo je podržalo projekte opština LJubinje, Petrovo, Vukosavlje, Rudo, Pelagićevo, Lopare, Novi Grad, Jezero, Istočni Mostar, Vlasenica, Berkovići, Kostajnica i Novo Goražde.