Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović uručio je danas odlikovanja članovima porodica poginulih boraca iz Kostajnice koji su, povodom Vidovdana i Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, posthumno odlikovani ukazom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Medaljom zasluga za narod predsjednica Cvijanović posthumno je odlikovala Nenada Adžića, Zorana Batnožića, Ranka Bundala, Sinišu Vraneševića, Milu Đermanovića, Nikolu Zrnića, Dragana Kukića, Dragana Kukriku, Zlatana Lončarevića i Miladina Rogulića.

Borislav Vranešević, otac poginulog Siniše Vraneševića rekao je da mu mnogo znači odlikovanje, kao znak sjećanja na njegovog sina.

Načelnik opštine Nikola Janjetović istakao je da su ovi borci i njihove porodice dali ono što je najvrijednije za našu slobodu i život u miru.

“Dali su svoje živote i ovo je samo jedan skroman znak sjećanja na njih i znak pažnje prema njihovim porodicama”, rekao je Janjetović novinarima.

On je najavio da će opština Kostajnica iduće godine pomoći boračkim kategorijama, navodeći da su pravilnik i odluka o vrsti i načinu dodjele pomoći u izradi, te da će potrebna sredstva za ovu namjenu biti isplanirana u budžetu za 2023. godinu.

Prema podacima opštinske uprave Kostajnica, u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 77 boraca sa područja opštine Kostajnica, a odlikovano je 59.