Članovima sedam porodica na području opštine Kostajnica iduće sedmice biće uručeni ključevi novoizgrađenih kuća u okviru projekta “Podrška porodicama ugroženim pandemijom Covid–19 i potresom iz 2020. godine”.

Portparol opštine Aleksandar Pašić rekao je Radiju Kostajnica da je projekat vrijednosti 440.000 KM realizovan partnerskim odnosom opštine Kostajnica i Karitasa Švajcarske, uz finansijsku podršku Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine, vlada Švajcarske i Lihtenštajna i opštine Kostajnica.

„Potpisivanjem sporazuma između Karitasa Švajcarske i opštine Kostajnica u junu 2021. godine označen je početak projekta koji je okončan primopredajom radova u oktobru 2022. godine. Korisnici novoizgrađenih objekata su domicilne porodice iz Kostajnice, odabrane na osnovu pristiglih aplikacija na objavljeni javni poziv. Uspješnom realizacijom ovog projekta dat je značajan doprinos poboljšanju životnih uslova porodica koje su ostale bez domova u zemljotresu 2020. godine i dodatno ugrožene u jeku pandemije Covid-19“, naveo je Pašić.

Uručenje ključeva će biti upriličeno u četvrtak, 17. novembra u zgradi opštine Kostajnica od 14.30 časova.

Primopredaji će prisustovati korisnici projekta, Predstavnici Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović, ambasador Švajcarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn i direktor Karitasa Švajcarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal.