Princ i princeza ovogodišnjeg Kestenbala su Filip Zec i Anđelija Vujin.

U okviru obilježavanja Kestenijade juče su kroz grad prodefilovali učenici  Osnovne škole "Petar Mećava" i polaznici Kluba za djecu "Kestenko".

Učesnici Kestenbala nosili su kostime ukrašene motivima kestena i jesenjih boja i plodova, a zatim izveli i  prigodni program koji su pripremili povodom ove tradicionalne manifestacije.

Za princa Kestenbala izabran je Filip Zec, dok je titulu ovogodišnje princeze ponijela Anđelija Vujin, oboje učenici prvog razreda osnovne škole.

Poslijepodne je bilo predviđeno za "Dan Folkora", a nastupila su kulturno-umjetnička društva “Potkozarje” iz Kostajnice, “Una” iz Kozarske Dubice, “Knešpolje” iz Knežice i SPKD “Prosvjeta” iz Hrvatske Kostajnice.

Publika je uživala u bogatstvu narodnih nošnji i igrama iz Srbije, Grmeča, Banije, Binačke Morave, Leskovca...

Prepletene ruke, bogat vez nogama, jednako kao i na nošnjama, narodni melos, još jednom su nas uvjerili da su kulturno umjetnička društva čuvari tradicije, a njihovi članovi ponos svojih zajednica.

Drugi dan Kestenijade upotpunilo je "Veče ojkače". Nastupili su Kostajničani i gosti koji njeguju ovu deseteračku pjesmu iz dva stiha koja se i dalje pjeva u Potkozarju i Krajini.