Predstavnice Kostajnice na takmičenju „Ritam Evrope“ stigle su danas u kamp organizatora gdje će odraditi završne pripreme za ovaj televizijski festival.

 

Djevojčice Ljupka Nukić, Ella Bobaj, Andrea Mustić i Zana Plavulj zastupaće Kostajnicu na festivalu „Ritam Evrope“ koji će biti održan 26. oktobra u Kotor Varošu, uz direktni prenos na RTRS-u.

Ljupka je na audiciji izabrana da pjeva, dok su ostale tri djevojčice izabrane da budu njena plesna pratnja, a nastupiće uz pjesmu „City lights“ s kojom se Belgija takmičila na Eurosongu 2017. godine.

Žrijebanjem je odlučeno da djevojčice iz Kostajnice nastupaju pod rednim brojem šest. Prije njih će se predstaviti djeca iz Bijeljine, Lopara, Jezera, Kozarske Dubice i Gradiške, a nakon Kostajnice nastupaju Teslić, Kotor Varoš, Pale, Laktaši, Oštra Luka i Prijedor.

Finansijskim učešćem u ovom projektu, opština Kostajnica obezbjeđuje troškove učešća djece iz Kostajnice na festivalu, kao i troškove prevoza i boravka u pripremnim kampovima.

Televizijski program „Ritam Evrope“ je najveće dječije televizijsko muzičko takmičenje u regionu koje obuhvata gradove i opštine iz zemlje u kojoj se taj program emituje.

Ritam Evrope u Republici Srpskoj postoji već treću godinu, a projekat je počeo u Srbiji u kojoj se realizuje već 14 godina. Opština Kostajnica učestvuje po prvi put.