Počela je izborna kampanja za Opšte izbore u BiH, a u programu Radija Kostajnica u narednih 30 dana moći će se predstaviti 63 politička subjekta iz Izborne jedinice 1.

Svakom političkom subjektu omogućeno je desetominutno neposredno, odnosno besplatno političko obraćanje, i to u terminima 12.30-12.40, 13.15-13.25 i 13.35-13.45 časova svaki radni dan. Termini su političkim subjektima dodjeljeni žrijebanjem.

Saopštenja političkih subjekata i izvještaji o predizbornim aktivnostima biće emitovani u emisiji Izborna hronika svaki radni dan od 15.30 do 15.45 časova.

Planom medijskog predstavljanja Radija Kostajnica predviđeni su i termini za plaćeno oglašavanje, kao i za emitovanje političkih spotova.

Radio Kostajnica obezbijediće da sve informacije koje objavljuje u izbornom periodu budu tačne i objektivne, a svim političkim subjektima biće obezbijeđeno fer, pravično i ravnopravno predstavljanje i praćenje predizbornih aktivnosti.

Neće biti dopušteno emitovanje informacija i drugih materijala koji bi mogli podstaći etničku ili vjersku mržnju ili na nasilje i nerede.

U skladu sa Pravilnikom o medijskom predstavljanju Regulatorne agencije za komunikacije BiH, svi politički subjekti su obaviješteni o cjenovniku usluga, rasporedu obraćanja i Planu i pravilima medijskog predstavljanja Radija Kostajnica.

Obaveza pokrivanja izbornih aktivnosti tokom kampanje odnosi se na sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.