Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je pohvalio i nagradio najbolje učenike Osnovne škole “Petar Mećava” i Srednjoškolskog centra Kostajnica.

Načelnik je nagradio učenika generacije kostajničke osnovne škole Tamaru Smiljanić i učenika generacije srednje škole Sašu Japranina.

Nagrađena su još tri nosioca Vukove diplome iz osnovne škole-Dalia Barac, Stefan Begić i Marko Maksimović, te dva vukovca srednjoškolca-Filip Šteković i Mateo Stanić.

Već imaju planove za budućnost: Tamara će u gimnaziju, Saša na PMF u Banja Luku, Marko u srednju medicinsku školu u Banja Luci, a Filip na PMF u Sloveniji.

Janjetović je nakon prijema koji je priredio za ove učenike rekao Radiju Kostajnica da talentovanu i vrijednu djecu treba nagraditi, ali i zahvaliti im se na fantastičnim rezultatima, jer svojim uspjesima na najbolji način promovišu svoju lokalnu zajednicu.

“Sa tim ciljem za isplatu novčanih nagrada učenicima generacije, nosiocima Vukove diplome, te đacima koji ostvare uspjehe na regionalnim i republičkim takmičenjima u ovogodišnjem budžetu je obezbijeđeno 2.000 KM“, rekao je Janjetović.

On je poželio učenicima sreću u učenju, životu i radu.