Svetom liturgijom u Hramu Svete Trojice u Kostajnici danas je nastavljeno obilježavanje Duhova, krsne slave opštine Kostajnica.

Nakon liturgije služen je pomen i položeni vijenci na spomenike borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i NOR-u u gradskom parku.

Vijence su položili pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Aleksandar Šuvak, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Dragomir Kabić, te delegacije Policijske uprave Prijedor, opština i gradova, Boračke organizacije opštine Kostajnica, Skupštine opštine i načelnika opštine Nikole Janjetovića.

Janjetović je u izjavi Radiju Kostajnica rekao da Kostajnica ovu krsnu slavu proslavlja u nešto boljem raspoloženju.

“Dio štete od zemljotresa smo sanirali i donijeli odluku o dodatnim sredstvima koja će biti iskorištena za sanaciju posljedica zemljotresa i sa entuzijazmom krećemo u ostale stvari koje su u vezi sa opštinom”, istakao je Janjetović.

On je naveo da je do sada na sanaciju posljedica zemljotresa utrošeno nešto više od million KM, a biće utrošeno još dva miliona KM.

Narodni poslanik Jelena Trivić rekla je da je razgovarala sa građanima i da se upoznala sa nekim problemima u Kostajnici i o tome šta je urađeno, a šta nije nakon zemljotresa.

“Ali ne bih ja slavu opštine i ovakav dan upotrebljavala za bilo kakvu politizaciju i neću govoriti u tom pravcu”, napomenula je Trivićeva.

Ovogodišnja proslava Duhova obuhvatila je brojne sadržaje, među kojima pozorišne predstave za djecu i odrasle, nastup KUD-a "Potkozarje", fudbalski turnir, Moto susrete i tradicionalni duhovski koncert.

U centu grada postavljen je štand na kome je Turistička organizacija opštine Kostajnica sa  lokalnim prozvođačima suvenira, ručnih radova i meda izložila svoje proizvode.

Obilježavanje Duhova završava večeras predstavom “Jefimija” trebinjskog pozorišta.