Predstavama “Luckasti klovnovi” i “Jazavac pred sudom”, te nastupom KUD-a Potkozarje u Kostajnici je počelo obilježavanje Duhova, krsne slave opštine.

Članovi Potkozarja predstavili su se igrama iz Šumadije, ženskom ojkačkom grupom i tamburaškom sekcijom.

“Djeca su savladala ove igre koje se inače uvježbavaju godinu dana i zahvaljujem se djeci, roditeljima i svima koji su danas došli da nas podrže. Nadam se da ćemo proširiti naš program, radićemo na unapređenju igara, na obrazovanju naše djece i njegovanju naše tradicije i običaja, posebno Potkozarja, a onda i šire”, rekao je Radiju Kostajnica koreograf Mišo Vasić.

On je dodao da “Potkozarje” ima pedesetak članova mlađe folklorne sekcije, te ojkačke grupe i tamburašku sekciju.

Sa predstavama “Luckasti klovnovi” i “Jazavac pred sudom” nastupili su članovi dramske scene SPKD Prnjavor, a režiju potpisuje Kostajničanin Siniša Tešanović.

“Jazavac pred sudom je domaćoj publici poznata predstava koju smo 2012. postavili ovdje u Kostajnici, a prije dvije godine se rodila ideja da ovu predstavu ponovo postavim, ali u Prnjavoru, uz neke nove stvari i momente”, kaže Tešanović.

On je napomenuo da je neobično nakon pet godina ponovo doći i igrati ovdje.

“Svi znamo kako su M.A.S.K.E radile i šta je to značilo za naš gradić. Sada je nešto malo drugačije. Kad dođete u svoj grad kao gost svakako je neobično, ali ipak je užitak i drago mi je da vidim ovoliko publike i nadam se da ćemo se vidjeti i za vrijeme Kestenijade. Ja sam uvijek spreman doći sa svojom ekipom iz Prnjavora koja ima predstave za sve uzraste”, istakao je Tešanović.

Programom obilježavanja za večeras je još od 21.00 čas na plaži Plandište najavljen koncert grupa „KOB“ i „Springsi“  u okviru Moto susreta.