Srednjoškolski centar Kostajnica raspisao je Konkurs za upisa učenika u prvi razred školske 2022/2023 godine za zanimanja farmaceutski tehničar i tehničar informacionih tehnologija.

Planiran je upis po 20 učenika za oba zanimanja.

U junskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika, koji imaju 60 i više bodova, počinje u ponedjeljak, 13. juna, a završava se u utorak, 14. juna. Rezultati upisa će biti objavljeni u četvrtak, 16. juna do 10.00 časova na oglasnoj tabli škole.

Prijem dokumenata za upis učenika, koji imaju manje od 60 bodova, počinje u ponedjeljak, 20. juna, a završava se u srijedu, 22. juna. Rezultati upisa biće objavljeni u petak, 24. juna do 10,00 časova na oglasnoj tabli škole.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika počinje u ponedjeljak 4. jula, a završava se u srijedu, 6. jula, dok će rezultati biti objavljeni u petak, 8. jula do 10,00 časova na oglasnoj tabli škole.

Od 11. do 15. jula, kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se u škole, odnosno zanimanja gdje ima slobodnog mjesta.

Mjerila i način izbora kandidata, odnosno redosljed kandidata utvrđuje se prema ukupnom broju bodova dobijenih na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi i uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje u određenoj struci.

 

Dokumenti za upis:

-Prijava za upis,

-Originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi,

-Originalna diploma, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi u inostranstvu, rješenje o priznavanju ili potvrda o podnesenom zahtjevu za priznavanje,

-Izvod iz matične knjige rođenih,

-Diploma „Vuk Stefanović Karadžić“,

-Diploma za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za struku,

-Diploma za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto na republičkom takmičenju ili višem nivou takmičenja.

-Adresirani koverat sa imenom, prezimenom i adresom kandidata koji se prijavljuje na konkurs, samo za kandidate koji upis vrše u školi.