Odbornici Skupštine opštine Kostajnica sutra će razmatrati izvještaj o izvršenju budžeta za 2021. godinu i prijedlog Statuta opštine Kostajnica.

Pred odbornicima će se naći prijedlog Strategije razvoja socijalnog stanovanja opštine Kostajnica za period od 2022. do 2028. godine i prijedlog Odluke o kriterijumima i mjerilima za dodjelu finansijske pomoći za sanaciju materijalne štete na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke kojom se odobravaju sredstva za nabavku udžbenika za učenike petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda Osnovne škole „Petar Mećava“.

Odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog Rješenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja Kostajnica“, Javne predškolske ustanove – Klub za djecu „Kestenko“, Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Kostajnica“, te članova upravnih i nadzornih odbora ovih ustanova.

Dnevnim redom su predviđeni i izvještaji o poslovanju Sportskog ribolovnog udruženja „Mrena“, Kulturno umjetničkog društva „Potkozarje“, Javne ustanove Park prirode „Una“, Izvještaj o radu zimske službe, te Informacija o stanju i problematici boraca, porodica poginulih i nestalih boraca, RVI i pripadnika radne obaveze.

Sjednica će biti održana sutra u skupštinskoj sali sa početkom u 10:00 časova.