Stanje bezbjednosti i javnog reda i mira na području opštine Kostajnica je vrlo dobro, zaključeno je juče na 17. sjednici Foruma za bezbjednost građana.

 

Forum za bezbjednost je Policijskoj stanici Kostajnica odao priznanje na postignutim rezultatima u ukupnom stanju bezbjednosti.

Zaključeno je da je potrebno i u narednom periodu nastaviti aktivnosti kontrole saobraćaja, posebno kontrole brzine kretanja učesnika u saobraćaju.

Forum za bezbjednost je još jednom naglasio značaj postavljanja video nadzora u gradu i zaključio da je potrebno formirati inicijativni odbor koji treba intenzivirati ove aktivnosti.

 

Sa jučerašnje sjednice upućen je i apel građanima da se tokom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika uzdrže od nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, a policijski službenici će u narednom periodu pojačati prisustvo i mjere obezbjeđenja kako bi praznici protekli u mirnom i bezbjednom okruženju.

Forum za bezbjednost građana opštine Kostajnica pozvao je  građane da sve informacije, za koje smatraju da su od značaja za mirnu i bezbjednu zajednicu,  prijave na telefonski broj 122.