Pripadnici Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica obišli su oko 70 odsto objekata na području opštine, rekao je nakon večerašnjeg sastanka Radiju Kostajnica komandant štaba i načelnik opštine Nikola Janjetović.

 “Od toga su u gornjem dijelu grada oštećena 164 objekta, dok je 21 neuslovan. U Petrinji su oštećeni gotovo svi objekti, a 12 kuća treba dodatno pregledati statiku, dok je područna osnovna škola u selu u veoma lošem stanju. U Taviji je oštećeno 45 objekata, a dva su neuslovna. U Mrakodolu je pet neuslovnih objekata, dok je u selima na platou Balja 20 oštećenih i tri neuslovna objekta”, naveo je Janjetović.

Prema njegovim riječima, službe su obišle i postojeća klizišta koja se nisu pomjerila u toku i nakon zemljotresa.

Načelnik je rekao da su danas uklanjani oštećeni dimnjaci u Ulici Ranka Šipke i u centru grada, od početka Svetosavske ulice do broja 21 u ovoj ulici, na čemu su angažovani i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite.

Načelnik je istakao da ekipe koje trenutno rade na terenu nisu komisije za procjenu štete, već timovi koji vrše procjenu o uslovnosti objekata za stanovanje i rad.

“Komisija za procjenu štete će biti formirana nakon procjene uslovnosti objekata”, kazao je Janjetović.