Novoizabrani načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg načelnika Drage Bundala.

Janjetović je rekao Radiju Kostajnica da će prvi koraci biti sagledavanje kompletne situacije i stabilizacija budžeta.

“Počećemo od toga. Imamo velikih finansijskih problema, imamo ozbiljnog posla, nećemo praviti prevelike planove, idemo prvo napraviti stabilizaciju, a zatim razvoj opštine”, rekao je Janjetović.

On je naveo da bi, prema zakonu, do 15. januara trebalo da bude formirana skupštinska većina i održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kostajnica.

Janjetović se zahvalio Bundalu na korektnoj primopredaji i komisiji koja je pripremila obimnu dokumentaciju.

Dosadašnji načelnik Drago Bundalo poželio je Janjetoviću puno uspjeha u radu.

“Nadam se da će raditi uspješno uz sve ove probleme, a preuzima opštinu u veoma teškom stanju usljed pandemije virusa korona, a svakako na određen način i teškom finansijskom stanju svih opština u Republici Srpskoj, pa tako i opštine Kostajnica”, rekao je Bundalo.

On je istakao da se nada da novoizabrani načelnik neće gledati prošlost, da će se okrenuti prema budućnosti i realizovati započete projekte.

“To su sanacija od poplava rijeke Tavije, akumulacionog jezera u Palijinom jarku, regulacija potoka Bubnjarica i projekat energetske efikasnosti osnovne škole. To su projekti za koje će se načelnik sigurno zalagati da ih završi. I ne samo to, nego će se okrenuti dalje saradnji sa Vladom Republike Srpske, što je prednost, jer pripada stranci koja ima Vladu Srpske. Nadam se da će privući niz projekata u ovaj grad i ja mu zaista želim sreću u radu”, kazao je Bundalo.