Virus korona u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa potvrđen je kod 379 lica nakon testiranja 1.101 laboratorijskog uzorka, među njima su i dva lica iz Kostajnice.

 

Prema mjestu prebivališta, 108 lica je iz Banjaluke, 52 iz Bijeljine, 22 iz Trebinja, 20 iz Zvornika, 16 iz Prnjavora, po 14 iz Kneževa i Laktaša, 13 iz Prijedora, 10 iz Kozarske Dubice, devet iz Mrkonjić Grada, te po osam iz Doboja i Kotor Varoša.

Po šest lica je iz Gradiške i Teslića, po pet iz Dervente, Srpca, Srebrenice i Čelinca, po četiri iz Broda, Sokoca i Ugljevika, po tri iz Višegrada, Lopara, Modriče, Rudog, Foče i Šamca, po dva iz Kostajnice, Bratunca, Novog Grada, Osmaka, Rogatice, Šekovića i Šipova i po jedno iz Vlasenice, Gacka, Jezera, Kalinovika, Milića, Novog Goražda, Pala, Ribnika i Trnova.

Preminulo je 12 muškaraca i šest žena starije i srednje životne dobi, od kojih su tri lica iz Gradiške, po dva iz Bijeljine, Trebinja i Banjaluke i po jedno iz Nevesinja, Kostajnice, Prijedora, Teslića, Petrova, Doboja, Foče, Kozarske Dubice i Laktaša.

Iz Instituta napominju da im je juče naknadno prijavljeno još 10 smrtnih slučajeva iz prethodnih nekoliko dana, i to osam lica iz Prijedora i po jedno iz Novog Grada i Gradiške.

U Srpskoj je hospitalizovano 1.119 pacijenata.