Kostajnica neće ostati bez ogranka Elektrokrajine i građani ne treba da brinu za snabdijevanje električnom energijom, rekao je radiju Kostajnica rukovodilac poslovnice Elektrokrajine u Kostajnici Vukašin Borojević.

„Nema šanse, neko uvijek mora održavati mrežu i snabdijevanje strujom. Samo će, sa ciljem poboljšanja rada, biti drugačije organizovan rad i reorganizacija naziva u smislu da neće postojati radne nego terenske jedinice. Potrošač se mora obezbijediti i građani ne treba da brinu“, rekao je Borojević.

On je objasnio da će se promijeniti naziv poslovnice u Kostajnici, koja će, nakon reorganizacije, biti terenska jedinica, dok će funkcija rukovodioca poslovnice biti preimenovana u koordinatora.

Prema njegovim riječima, u terenskoj jedinici u Kostajnici radiće koordinator i pet do šest radnika koji će biti zaduženi za održavanje elektro mreže.

„Što se tiče održavanja mreže i otklanjanja kvarova manje-više sve ostaje isto. Za snabdijevanje električnom energijom ili eventualne kvarove biće zaduženi radnici koji će ostati raditi u terenskoj jedinici u Kostajnici i koji će, kao i do sada izvršavati redovne radove, a nadam se da će biti više materijala za rekonstruisanje mreže kako bi napajanje električnom energijom bilo stabilnije, sa što manje prekida“, istakao je Borojević.

On je dodao da se promjene očekuju u šalterskom i sistemu naplate.

„Šalteri vjerovatno neće postojati, a radnici koji su do sada radili na šalteru biće raspoređeni u druge terenske jedinice. Prodaja i naplata više neće postojati u Kostajnici, već će u Novom Gradu biti šalterski službenici koji će raditi na tim poslovima, a mi ćemo očitavati potrošnju struje za njih“, kaže Borojević.

On je rekao da će, prema novoj organizaciji, biti tri koordinatora u Novom Gradu, jedan u Kostajnici i glavni koordinator u Prijedoru za prijedorsku regiju, a krov svega će biti u Banja Luci odakle će ići svi zadaci i poslovi.

Kako je naveo, u poslovnici u Kostajnici trenutno je zaposleno 13 radnika, uključujući rukovodioca, dva šalterska radnika, sedam radnika koji pripadaju tehnici i održavanju i tri radnika koji pripadaju naplati.

„Otkaza neće biti, već će dio radnika ostati u Kostajnici, a dio će otići u Novi Grad“, naglasio je Borojević.

On je istakao da su ovo informacije sa kojima trenutno raspolaže, a sve će se detaljnije znati nakon 1. januara.