Prvo mjesto u akciji "Biramo najuređenije dvorište i balkon" ove godine je za najljepše dvorište osvojio Aleksandar Zec iz Petrinje, rekla je Radiju Kostajnica direktor Turističke organizacije Branka Kukrika.

 

„Drugo mjesto je pripalo Šećiri Biogradliji, dok su treću nagradu osvojile Jovana i Sara Aleksić iz Petrinje“, navela je Kukrika.

Ona je dodala da je nagradu za najuređeniji balkon osvojila Dunja Basrak.

Prema njenim riječima, akcija se održava od 2009. godine, a cilj je da se podigne svijest o značaju očuvanja i uređenja životne sredine, te da se podstaknu građani da uređuju svoja dvorišta i balkone i time doprinesu ljepšem izgledu opštine.

„Za razliku od prethodnih godina kada je Komisija za izbor obilazila dvorišta i kada je organizovano proglašenje pobjednika, ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, komisija je izvršila izbor ocjenjujući fotografije koje su poslali kandidati.  Izostalo je i zajedničko okupljanje i proglašenje pobjednika. Nagrade, diplome i zahvalnice svim učesnicima akcije biće dostavljene na kućnu adresu“, kazala je Kukrika.

Ovogodišnja akcija „Biramo najuređenije dvorište i balkon“ je trajala od 1. juna do 15. juna, a prijavilo se šest kandidata za najljepše dvorište i dva kandidata za najljepši balkon.

Organizator akcije je Turistička organizacija opštine Kostajnica, a pokrovitelj opština Kostajnica.