One su vlasnice crnog pojasa, imaju zvanje majstora karatea, donijele su u svoj grad pregršt medalja, a od juče su i regionalne karate sudije!

Članovi Karate kluba “Mladost” iz Kostajnice Tamara Milošević, Miljana Vujasin i Ljupka Adamović dobile su juče B licencu za regionalnog karate sudiju na licencnom seminaru u Prijedoru.

Trener kluba Zoran Vukić rekao je da su ove mlade djevojke za licencu polagale prvi put i uspješno prošle pismeni i praktični dio ispita.

“Tamara, Miljana i LJupka ispunile su uslove za polaganje, odnosno punoljetne su i imaju zvanje majstora karatea. Sve tri su uspješno položile za sudije i u katama i u borbama. S obzirom da je bilo kandidata za sudije koji nisu zadovoljili u obje ove discipline, ja sam veoma zadovoljan i ponosan” istakao je Vukić.

On je rekao da uz B licencu ove djevojke mogu suditi kao pomoćne sudije na regionalnim takmičenjima, te da slijedi priprema za stepenicu više.

“Da bi dobile A licencu, odnosno licencu za glavnog sudiju, moraju stažirati i u tom smjeru ćemo nastaviti, ovo je samo početak”, dodao je Vukić.

A licencu juče je dobila Kostajničanka Ilijana Miljuš, tako da ova opština sada ima četiri djevojke koje mogu dodjeljivati pravdu na regionalnim karate takmičenjima.

Licencni seminar za kandidate iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora, Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada organizovali su Regionalni karate savez “Krajina” i Karate klub “Shodan” iz Prijedora.