Godina na izmaku za opštinu Kostajnica bila je teška, a jedan od najvećih problema bile su poplave, rekao je Radiju Kostajnica načelnik opštine Drago Bundalo koji je danas organizovao novogodišnji prijem.

“Imali smo dvije poplave, od kojih je jedna bila tokom proslave krsne slave opštine. Međutim, i pored poteškoća, završili smo regulaciju potoka Tavija i kandidovali smo niz projekata sa ciljem zaštite grada od poplava”, rekao je Bundalo.

On je ocijenio da je 2019. godina bila teška, ali i uspješna jer je realizovan niz kulturnih manifestacija i nastavljen je privredni razvoj.

“Završena je izgradnja vodovoda u Gornjoj Slabinji, završena je kanalizacija u Ulici Ranka Šipke, asfaltiran je dio Ulice Branka Ćopića, adaptirano osam kuća koje su bile poplavljene 2014. godine i pet kuća u okviru projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, te izgrađene tri kuće, od kojih jedna za višečlanu porodicu i dvije za izbjeglice iz Hrvatske”, precizirao je Bundalo.

On je istakao i problem odlaska stanovništva na čije rješenje lokalna zajednica ne može puno da utiče.

“Stvar je BiH i Republike Srpske da za početak stvori ambijent da ljudi ne odlaze, a u nekoj perspektivi i da se, oni koji su otišli, počnu vraćati”, naveo je načelnik.

Bundalo se osvrnuo na trenutnu političku situaciju i činjenicu da nije usvojen budžet za 2020. godinu, istakavši da život ne može stati.

“Mi moramo raditi i sa ograničavajućim okolnostima. Prvi put opština Kostajnica je na privremenom finansiranju i shodno tome ćemo se i ponašati. Svakako da će biti ograničena investiciona ulaganja i razni grantovi, ali moramo se snalaziti”, kaže Bundalo.

On je građanima opštine Kostajnica u novoj godini poželio napredak, blagostanje, puno lične i porodične sreće, zdravlja i uspjeha.