Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kostajnica u prvih devet mjeseci ove godine su imali 52 intervencije, što je za 8 intervencija više nego u istom periodu prošle godine, rekao je Radiju Kostajnica komandir DVD-a Siniša Glušica.

 

„Ovoga ljeta, u junu i julu, imali smo puno aktivnosti za vrijeme bujične poplave i u saniranju njenih posljedica, a početkom prošle godine intervenisali smo sedam puta za vrijeme elementarnih nepogoda koje su izazvale snježne padavine“, rekao je Glušica.

Prema njegovim riječima, zaključno sa septembrom ove godine vatrogasci su ugasili 21 požar, odnosno tri požara više nego u istom periodu lani.

On je rekao da su u posmatranom periodu pripadnici DVD-a imali 16 asistencija, dok su 2018. asistirali 13 puta i dodao da se ove asistencije odnose na aktivnosti kao što je obezbjeđenje skupova i slično.

Glušica je dodao da su vatrogasci imali jednu asistenciju prilikom utapanja, četiri puta su vozili vodu u cisterni i 10 puta prali gradske ulice, dok su lani imali jedan odvoz vode, a gradske ulice su prali pet puta.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kostajnica ima tri profesionalna vatrogasca i dvadeset doborovoljaca koji na raspolaganju imaju pet vatrogasnih vozila, a u toku je i nabavka čamca.

„U postupku je nabavka čamca sa vanbrodskim motorom i prikolicom, vrijednosti 30.000 KM, koji bismo trebali dobiti do kraja ove godine“, naveo je Glušica.